Inte att underskatta

Jag kände mig fortfarande lyrisk under hela gårdagen efter den härliga skidturen i söndags. Idag känner jag mest träningsvärk i höftböjarna ;) Men det där måste jag bara fortsätta med! Funderar nu på om jag ska köpa ett par sprillans nya skidor eller om jag ska slå till på ett par begagnade? Vad tror ni? Måste man ha nya eller fungerar ett par använda till en nybörjare som jag?

Igår kastade jag mig iaf från jobbet strax efter 18 för att hinna till mitt favvo-crosstrainingpass. Men som vi vet så kan man inte styra över allt som händer i ens liv alltid och i Stockholm får man alltid ha med i beräkningarna att kollektivtrafiken inte går efter ens egna planer… Jag satt fast mellan Gamla stan och Centralen och hela min kväll tog en annan vändning: jag missade att hämta ut biljetten till passet som måste ske tio minuter innan passets start och åkte istället vidare och handlade och sen direkt hem. Även om det kändes riktigt surt när jag insåg vad som skulle ske så gjorde det inte så mycket. Jag kände mig väldigt uppe i varv och samtidigt trött efter en dålig nattsömn så vila blev bra.

Sömnen ska verkligen inte underskattas, för tänk vad den påverkar oss; våra prestationer, dagsformen, humöret och om vi håller oss friska inte minst. Jag har aldrig mått så bra fysiskt och varit så lite sjuk som när jag pluggade; levde samboliv och i princip bara tränade, åt och sov typ 9-10 timmar per natt. Men sen är det ju kul att ha ett liv också tänker ni ;) Idag vill jag hinna med så mycket; som det sociala livet utanför träningen samtidigt som jag vill engagera mig i mitt jobb som jag älskar. Man får helt enkelt lära sig att planera bättre, stressa mindre och prioritera annorlunda.

Lyssna på din kropp och vila om du känner att du behöver det. Att stressa igenom ett träningspass för att man känner att man måste träna är bara dumt. Vill du nå resultat, låt det ta tid, titta inte på vågen, utan träna fokuserat och kontrollerat men med utrymme för återhämtning, eftertanke och vila.

I natt sov jag desto bättre så idag var jag Fit for Fight! :) Dagens pass bestod av 5 km löpning i 5-minuters tempo eller 12km/h. Det var oväntat jobbigt och jag fick ta mikropauser för att hämta andan. Dålig dag eller dålig kondition? Hoppas dålig dagsform. Tanken är att öka mängden löppass här om ett par veckor, börja träna med Runday igen och ladda inför kommande lopp. Svettig och dan tog jag sen tag i benen, och magen fick också sitt. Tung styrka var det fokus på.

4 set benpressar (ben och rumpa)
4 set leg curls (baksida lår)
3 set benböj i smithmaskin (ben och rumpa)
3 set lutande situps
3 set mag-crunches i maskin

Riktigt skönt pass trots känsla av bakslag vid löpningen. Stark är jag iaf och det ska jag inte underskatta ;)

Sov gott!
/L

20130205-203435.jpg

7 Comments

  • 1
    Tobias (Catherines sambo)
    February 5, 2013 - 10:06 pm | Permalink

    Hej!

    Jag jobbar ju i en sportbutik (Team Sportia) och säljer skidor varje dag, så jag kan inte hålla mig från att skriva lite. MItt tips är att gå till en butik som “kan” skidor. Där får du hjälp att prova ut rätt spann på skidorna, dvs att hitta rätt längd på skidan och hitta en modell som är anpassad efter dig själv. Köper du begagnat är chansen att hitta ett lämpligt par ganska så liten pga en mängd faktorer. Bättre att du köper ett helt nytt par, om än lite enklare modell, pga att skidorna håller minst 10år. Inte så roligt om du skulle köpa ett beg par och dom inte går att åka på pga att skidorna är för hårda/mjuka. Då har du isf lagt ut en massa pengar i onödan. Tänk gärna på det, så ska du se att du hittar dig några bra skidor. Men som sagt bara ett tips…

    Lycka till!

    / Tobias (Catherines sambo)

    • 2
      linneatraining
      February 6, 2013 - 8:00 am | Permalink

      Tack så mycket Tobias för kloka råd! Jag ska ta till mig detta och leta upp nå bra!

      Kram L

  • 3
    Åsa
    February 6, 2013 - 8:10 pm | Permalink

    Hej, Runners store på Vasagatan har 50% på alla skidgrejer. Jag fick toppenbra hjälp där!

    Hälsar
    Åsa

    • 4
      linneatraining
      February 6, 2013 - 9:44 pm | Permalink

      Åh tack Åsa för det tipset! Det blir absolut en tripp dit! :)
      /L

  • 5
    Victoria
    February 7, 2013 - 9:14 am | Permalink

    Hej!

    Nej jag skulle nog också säga att det helt klart är värt att köpa nya skidor om du inte vet att den du köper av väger lika mycket som du när hon köpte skidorna och är en vanlig motionär…spann och hårdhet i skidorna varierar ju oerhört beroende på vikt och hur duktig man är. Ju duktigare man är desto hårdare kan man pressa ner spannet och då klarar man av lite hårdare skidor. Men för en nybörjare blir det väldigt bakhalt att åka med dden typen av skidor även om man väger lika mycket. Jag kör själv på klisterremsor eftersom jag inte har någon vallarbod och inte känner att jag än så länge varken har tid eller intresse att valla. Men jag köpte ett par lite dyrare skidor så att jag kan börja valla framöver…tänkte ju att de borde hålla minst 10 år :) Var ute en mil igår i väldigt kuperad terräng. Sjukt bra träning och så mycket roligare än att träna på något löpband/crosstrainer:D Kul att du också blev biten så snabbt!

    Kram på dig!

    Victoria

  • 6
    February 7, 2013 - 10:16 am | Permalink

    Skulle också säga att det är bäst att köpa nya i en butik där de verkligen har koll. Själv köpte jag nya på Team Sportia för några månader sedan och fick hjälp av en superduktig kille med mycket erfarenhet, det är guld värt att få riktig hjälp för det gör så mycket för skidåkningen att ha skidor som verkligen är anpassade efter en själv.
    Tidigare har jag åkt på min mammas gamla skidor som är alldeles för mjuka för mig, spannet låg i stort sett helt i backen när jag stod vanligt på dem, inte konstigt att jag tyckt att det varit skittråkigt och jobbigt att åka skidor. Nu när jag har riktiga skidor älskar jag det!

    Ett tips om snön börjar sina är Täby konstsnöspår (Täby kyrkby). Ganska platt iofs men bra att man åka trots snöbrist.

    • 7
      linneatraining
      February 7, 2013 - 10:27 pm | Permalink

      Tack Frida och Vickan för tips! Det lutar åt att köpa sprillans nya. Jag förstår ju grejen med att ha utrustning som är anpassad efter MIG! :)
      Lycka till och ha fortsatt kul i skidspåren tjejer!
      Kram L

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>