Pops skidskola

Förra året vid den här tiden sprang jag var och varannan dag utomhus i vintermörkret. Då var jag inne i ett flow och kylan och mörkret var inte ett hinder. I år springer jag hellre på löpbandet och väntar spänt på barmark och plusgrader. Jag saknar dock tiden utomhus och lördagsmorgnarna flåsandes i morgonsolen. Jag tänkte därför lära mig att åka längdskidor. Grymt bra träning och så får man frisk luft på köpet. :) Ja, slalom tänkte jag också lära mig att åka igen efter hundra år som brädåkare, men först har jag planerat en dag i spåret med min far. Det här är inte förrän nästa lördag, så jag har god tid att göra lite research. Hur gör man? Bara en sån sak som vad man ska ha på sig? Många frågor väcks när man ska göra något för första gången, och svaren hittade jag på svt.se där André Pops håller en skidskola i tre delar på ca 6 min som pappa tipsade om. Kort, koncist, lättförståeligt. Jättebra tips! :)

Förutom skidstudierna så har jag vilodagen till ära även hunnit med att laga lite mat: Strimlad biff med champinjoner, rödlök och sugersnaps stekt i olivolja, chili och vitlök och så lite viltfond och soya, salt och peppar såklart. Till det hade jag sallad och ett rågbröd med keso och avokado på, men till matlådorna gjorde jag lite fullkornspasta. Gott blev det! Och dagens köttdebatt, att vi äter för mycket kött, gjorde mig bara ännu mer sugen…
/L

20130123-214620.jpg

2 Comments

 • 1
  Victoria
  January 24, 2013 - 10:02 am | Permalink

  Hej!

  Såg gott ut :)
  Skidåkning är ju en av de grymmaste träningsformer som finns tycker jag! Att åka längdskidor en solig vinterdag är nog bland det bästa som finns. Du kan nog nästan klä dig i löpardressen…kanske den tjockare varianten :) Underställ under såklart! Ha en fin dag!

  • 2
   linneatraining
   January 24, 2013 - 5:33 pm | Permalink

   Perfekt, då vet jag! Tack för tipset Vickan! :)
   Kram L

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>