Den magiska gränsen

Idag började jag dagen med en fantastisk hotellfrukost på Grand Hotell. Efter en sväng på NK rean och lite andra butiker kände jag mig redo för dagens pass. Jag såg fram emot ett pass efter 3 dagar vila om man inte räknar med yogan, som jag faktiskt fick konstig träningsvärk av i ena armen och ryggen. Det känns som någon har boxat till mig hårt på axeln och att jag har ett gigantiskt blåmärke där. Märkligt.

Hursomhelst så tog jag tid på mig på gymmet idag, ingen stress, bara köra på. Jag började värma upp på löpbandet i ca 10 min och sen satte jag igång med intervallerna som jag ville köra i ett 4,30 tempo; alltså att jag springer 1 km på 4,5 minut, vilket är en hastighet på 13,3km/h. Man kan ju ha stenkol på detta på löpbandet och det gillar jag. Det här 4,30-tempot är lite magiskt för mig eftersom mitt mål att klara milen på 45 minuter kvarstår och jag då måste klara att springa 10km med ett sådant tempo. En av mina stora utmaningar är också att våga ta i ordentligt och springa riktigt snabbt. Jag testade därför även det. Passet blev som följande:

Intervaller:
4,30-tempo
4x1km i 13,3km/h
Snabbhet
5x 1 minut i 15km/h
2x 1 minut i 16,5km/h
3x 30 sek i 16,5km/h (här var jag riktigt trött)

Jag varvade ner och kände att jag behövde köra lite styrka samt nöta något annat som jag också vill bli bra på, nämligen chins, eller Pullups-ups. Jag körde därför:

Kippning-pullups: antal reps 12+6+5+8
KettleBellsvingar 14kg: 12reps x4set
Plankan 2 minuter x 2
Sida mage m medicinboll på 8kg 40 vridningar x 2 set.

Efter lite stretch kände jag mig väldigt nöjd. Och pigg var känslan jag framförallt kände, vilket var riktigt skönt efter förkylningstider och allmän trötthet den här veckan.

Ha en riktigt skön lördagskväll mina vänner!
/L

20130112-171003.jpgGrands entré. Så tjusig tycker jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>