Step By Step

2 vilodagar från träning och blogg och det känns som en evighet sen sist! Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag?! :D Idag har jag fått kämpa igen och det kändes sååå bra!

Crosstraining på Sats står ju som ni kanske sett på schemat på måndagar numera, vilket är en typ av cirkelträning med styrkestationer som görs med kort vila emellan så att man får upp puls. Speciellt efter en träningsfri helg känns det extra bra med ett sådant pass då verkligen hela kroppen får sig en rejäl genomkörare. Efteråt känner man sig Back On Track efter helgens härligheter. ;)

Steg för steg håller jag förresten på att bli bättre i höft/ljumske. Jag får trappa upp min löpning med 10% per vecka nu i 4 veckor, med 2km 2ggr i veckan som start som jag gjort i två veckor nu. Idag ökade jag alltså 200meter och ska köra samma sträcka senare i veckan. Först tyckte jag att den här ökningen kändes lite väl mesig, men när min naprapat besvarade min tveksamhet genom att jämföra det med att lägga på 10% i veckan på vikterna t ex i bänkpress så kändes det inte så lite längre ;) Efter upptrappningen har jag fått som maxdistans på 32km i i veckan några månader. Det känns verkligen helt ok då löparsäsongen kan få ta sin start på riktigt igen i vår. Nu prioriterar jag att bli helt bra och minska risken att skadan kommer tillbaka genom att låta det ta tid. Den alternativa träningen som jag sysslar med är inte fy skam heller ;)
/L

20120924-174939.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>