Träningsupplägg

Som jag lovade igår så kommer här några olika träningsupplägg för den som vill träna styrka med fria vikter och/eller maskiner på gymmet för att bygga! ;) Beroende på hur många pass i veckan man vill köra så kan man lägga upp träningen lite olika. Vill man samtidigt även förbättra sin kondition så är det bara att lägga in cardio utöver styrketräningen ( t ex löpning, crosstrainer, spinning). Antingen kortare pass, 20-30 min efter styrkepassen, eller kanske att föredra som separata pass 1-2 st. Mina förslag är:

1. 3 pass/vecka

Dag 1: Rygg/Mage/Framsida lår och Rumpa

Dag 2: Bröst/Axlar/Baksida lår

Dag 3:Armar; biceps och triceps. Och underarmar för den som är ambitiös ;)

(Vill man så kan man ju lägga ben på ett eget pass och köra fler övningar och därmed köra 4 ggr i veckan)

2. 2 pass/vecka- halvkropps pass Push/Pull

Dag 1 “Pull”: Rygg/Biceps/Baksida lår/Mage

Dag 2 “Push”: Bröst/Axlar/Triceps/Framsida lår/Rumpa

Det här passet kan man köra 4 ggr i veckan också om man gillar upplägget och då köra 2 pass riktigt tunga för att sen köra två lite lättare.

Tips på övningar för de olika muskelgrupperna återkommer jag med!

Jag tänkte själv försöka mig på en tre-splitt (det första alternativet) här en period framöver för att bygga upp tappade muskler och för att förbereda mig inför en ny utmaning… ;) Jag tänkte komplettera styrkan med ett kombinationspass, typ Crosstraining-klassen på Sats och nån dansklass bara för att det gör så gott. Jag fick även fler rehab-övningar av min naprapat idag när jag var där som jag ska göra utöver min alternativträning, men de är ju snarare stretchövningar. Han sa också att jag kan få börja provspringa, visserligen bara 1-2km i två omgångar till nästa torsdag, men ändå! Ville slänga mig på honom och ge honom en blöt puss när han sa det ;)

/L

Inspirerande! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>