I just wanna make you sweat

Jag har fått frågan om hur man blir stark och får en kropp som är muskulös utan att för den delen bli för stor, som man som tjej kanske inte vill bli. Hur man svarar på styrketräning är ju självklart individuellt, vissa har väldigt lätt att bygga muskler medan andra får kämpa hårt och länge. Det handlar mycket om träningen i sig, men också väldigt mycket om kosten, vad man stoppar i sig. Vill man bygga muskler och samtidigt tappa kroppsfett för att se definierad ut eller “deffad” så måste man få i sig tillräckligt för att bygga upp musklerna men samtidigt hålla koll på antalet kalorier så att man gör av med fler än vad man får i sig för att samtidigt tappa kroppsfett.  Det kan tyckas låta hårt, men det finns tyvärr ingen genväg. ;) Jag kommer återkomma till det här med kosten snart.

Mitt tips för att bygga muskler är att träna styrka tungt. Hellre färre repetitioner och riktigt tungt 6-8 eller 10-12 reps. Du ska knappt orka den sista repetitionen och i många fall t o m behöva hjälp för att klara den sista. Man ska heller inte gå till gymmet utan att veta vad man gör, så har man inte koll på vilka övningar som tränar vilka muskelgrupper eller hur man utför övningarna korrekt så rekommenderar jag att man tar hjälp av någon som kan. Nästa steg är att lägga upp ett schema, och följa det. Inga ursäkter! ;)

Jag kommer snart att lägga upp tips på träningsupplägg om man vill fokusera på muskelbyggnad! :)

För min del blev det ett pass på gymmet idag med fokus; Bröst/Axlar/Baksida lår. Nu när jag inte kan springa så börjar jag få upp sugen för att gymma igen; känslan att få ta i riktigt hårt är ju grym! ;) För dig som vill veta vilka övningar och vilka vikter jag körde på, kanske för att köra samma pass, kommer passet i detalj här:

Bänkpress:Uppvärmning med endast stången (20kgX10) 30kgX6, 35X6, 37,5X4, 40X3, 42,5X1 (Kul att maxa lite på den här övningen ;))

Lutande hantelpress: 12kgX10, 12X12, 12X11

Hantelpress: (10kg hantlar rakt upp ovanför huvudet): 8+9+6 set + ett extra set med 8kg hantlar X 4 reps

Utsida axel med 5kg hantlar: 12repsX3

Baksida axlar i maskin: (man kan också köra liggandes på bänk med kablar):15kgX12, 20X12, 20X12

Baksida lår/Leg Curls:25kgX12, 30X12, 32,5X10.

När styrkan var avklarad efter ca 45 minuter så hoppade jag upp på Crosstrainern för att få svettas lite också och körde 25 tuffa minuter så lilla hjärtat fick arbeta också. Hjärtat måste man ta hand om. Det ska hålla hela livet…

Imorgon bitti ska jag till min naprapat igen. Får se vad han hittar på för övningar den här gången!? ;)

Ta hand om er!

/L

20120910-224522.jpg

Biceps curls, dock inte från dagens pass. Har lite att jobba på där ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>