In action

Cross Fit, den snabbast växande sporten just nu, har jag velat testa på ett tag, men har inte vetat vilka övningar jag ska göra. Så idag tog jag med mig en CF-älskande vän till Sats. Det bjöds alltså på ett Cross Fit inspirerat pass då vi började med tung bänkpress, mest för att ta reda på mitt maxlyft (42,5kg lyckades jag med) Efter det var det dags för lite Cross Fit övningar: “Turkish get ups”; när man håller en kettle bell ovanför huvudet med rak arm och från liggande ska ta sig till stående och tillbaka ner. “Fran”; en kombination av Thrusters och Chins; man gör 21 reps av båda övningar direkt efter varandra, sen 15 och till sist 9. Ingen vila. Totalt har man gjort 45 reps av två tuffa basövningar när man är klar. Och detta ska man göra på tid, vilket triggar en att göra det ännu snabbare nästa gång. Thrusters är en övning där man med en stång på bröstet gör en frontböj (benböj med stången vilandes på bröstet) och direkt går över till en militärpress (pressar stången ovanför huvudet). Vi avslutade med några set kettle bell svingar med 12kg (16kg är målet att klara av).

Folk köar för ett medlemskap på CrossFit-klubbarna i Stockholm, och jag förstår charmen och hypen kring det då det är riktigt bra, effektiv och tuff träning som dessutom ger en teamkänsla då man ofta kör i grupp tillsammans med en PT. Det känns roligt att testa något nytt så jag kommer garanterat gå på en Prova-på klass. Sen om jag konverterar till CrossFit återstår att se ;)
/L

20120904-224607.jpg

20120904-224627.jpg

20120904-224638.jpg

3 Comments

 • 1
  Monica
  September 5, 2012 - 9:05 pm | Permalink

  Har precis hittat hit och vill bara säga att jag får grym motivation av din blogg! Vilken härlig inställning du har – det smittar :)

  • 2
   linneatraining
   September 6, 2012 - 8:53 pm | Permalink

   Å vad roligt att du tycker det! :D
   Tack M!

 • 3
  Anders
  September 6, 2012 - 8:21 am | Permalink

  Du kommer att konvertera. Var så säker….

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>