Frågor ger svar…

Jag har fått lite frågor som jag tänkte besvara så alla som vill kan läsa mina svar :)
1. Om jag ska ut och springa/jogga en kall höstmorgon, bör jag värma upp då och hur ska jag göra det på bästa sätt?
Svar: Värma upp bör man göra även om det varmt ute. Börja med lätt jogg i 5 minuter eller tills du känner dig uppvärmd och mjuk innan du sätter igång med passet.
2. Jag vill bli vältränad och få en platt mage och gärna magrutor, kan vem som helst få det och hur lång tid tar det?
Svar: Det kan absolut vara genetiskt om man har lätt eller svårt att får en väldefinierad mage. Om man har en låg andel underhudsfett på magen och samtidigt tränar magen så kommer magmusklerna definitivt att synas. Hur man blir av med underhudsfettet på magen är på samma sätt som man blir av med det någon annanstans; göra av med mer energi än vad man stoppar sig.
3. Vad är den bästa träningen för att få den perfekta “beachbody”?
Svar: Smaken är som baken och vad man tycker är perfekt är självklart olika, men nu ställs frågan till mig och jag skulle svara styrketräning framförallt, gärna med konditionsträning som komplement. Jag tycker att det är snyggast om man har lite former och inte bara är smal och då behövs musklerna för att forma och fylla ut på de rätta ställena ;)
4. Hur länge och ofta bör man träna i veckan för att nå ett bra resultat men samtidigt inte skada sig?
Svar: Man ska alltid börja försiktigt och inte träna med för tunga vikter för då kan man skada sig. Se till att få till tekniken innan du lägger på vikter. Om man är seriös med sin träning tycker jag att man bör träna 3-4 gånger i veckan och göra det till en rutin och en del av sitt liv. Tränar man styrka och delar man upp passen lite mer kan man absolut köra 5 pass i veckan utan att det blir för mycket.
5. Har du något tips på träningsbok?
Svar: Jonas Colting har några intressanta idéer om löpning i sin bok Den Nakna Hälsan. När det gäller styrketräning så är tidningen Body en favorit, där det finns mycket bra tips på övningar. (Men var inte rädd, man blir inte så där muskulös som killarna och tjejerna i tidningen bara sådär, det krävs väldigt mycket för att få så stora muskler ;) )
6. Hur bör jag anpassa min kost?
Svar: Försök att äta balanserat och inte för mycket socker. Proteinerna är viktiga för mig och jag tycker inte att en måltid är fulländad utan dem. Jag är inte rädd för att äta nyttiga fetter och väljer aldrig själv lättprodukter som innehåller mer socker för att kompensera smaken. Jag äter mycket sallad och grönsaker (halva tallriken), ägg, kyckling, lax, avokado, ris, matvete, fullkornspasta, keso (faktiskt mini-varianten för att jag inte gillar den vanliga), frukt (1-2 per dag), nötter (några stycken på yoghurten). Jag äter ALLTID frukost, lunch och middag och oftast ett mellanmål på eftermiddagen då jag oftast tränar direkt efter jobbet och inte äter middag förrän senare på kvällen.
7. Vad får dig att fortsätta träna, vad är det som driver dig?
Svar: Att jag mår så himla bra av att träna! Jag blir pigg och känner mig stark och det ger hela självförtroendet en boost. Jag önskar att fler förstod vad träning och bra kost gör för en. Många skulle kunna må så mycket bättre om de började röra på sig och fick i sig bra med näring.
/L
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>