Sötsug

Jag har inte pratat så mycket om fysisk form här i bloggen, men de som känner mig vet att det är något som jag tycker är väldigt intressant och roligt! Man kan förändra kroppen så himla mycket med lite träning och rätt kost och jag delar gärna med mig av tips och idéer i ämnet! :)

En grej är ju det här med sötsug… Jag är faktiskt väldigt sällan sötsugen, säkert för att jag inte äter så mycket socker och kolhydrater i min dagliga kost. Däremot så är ÄLSKAR jag sötsaker och äter förstås sådant också! Mitt sunda förnuft och mina kunskaper om kalorier in och kalorier ut och vad det innebär för kroppen (och knoppen) att äta massa socker gör att jag försöker hålla mig borta från godis, glass och dyl i alla fall under vardagarna och i stora mängder ;)

För några år sen när jag styrketränade stenhårt och fokuserat 4-5 gånger i veckan hade jag så kallade ”ätardagar” för att hålla mig borta från i princip allt vad socker hette. Då fick man äta precis vad man ville och hur mycket man ville en dag i veckan vilket blev lördagar för mig; glass och klassiskt lördagsgodis var (och är fortfarande) mina favoriter. Detta är kanske inte något jag rekommenderar egentligen då jag tycker att man ska äta balanserat och i lagom mängd, men att ha en dag i veckan då man får unna sig något extra tycker jag är bättre än att man unnar sig varje dag. Upplägget hjälpte i alla fall mig att hålla motivationen uppe att hålla en annars väldigt strikt kosthållning för att toppa formen. Så här i efterhand känns det som en ganska inrutad period i mitt liv som kretsade kring plugg och träning, men det var också väldigt roligt då det var på gymmet IKSU som alla kompisar i Umeå där jag pluggade hängde ;) Det fanns en viss charm i det och det var väldigt roligt att se vilka framsteg man kan göra genom att äta rätt och träna hårt. Jag mår fortfarande väldigt bra av att ha kontroll över träningen och kosten även om jag känner att balansen mellan träningen och mitt övriga liv är lite mer jämn idag.

/L

Om, eller när jag sugen på något gott på jobbet så brukar jag ta en kopp kaffe och en bit mörk choklad så känner jag mig oftast nöjd ;)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>