Intervaller i tävlingstempot

Idag blev det snabba intervaller (igen, för det är ju så kul!) Jag körde i mitt tävlingstempo för att fortsätta nöta in känslan av att springa i “rätt” hastighet. Jag inspirerade mig av ett gammalt Runday-pass som jag gillade då vi körde i par och sprang ca 500 m åt varsitt håll, vilade i 30 sekunder och sprang tillbaka. Detta upprepade vi 4 gånger med en seriepaus på 3 min, vilket gav en total sträcka på 4km. Jag la till ett set eftersom jag om 6,5 vecka ska springa 10km på 45 minuter, och dessutom kände mig så väldigt pigg idag, så det blev 12X500 meter med 30 sekunders vila och 3 minuters seriepaus mellan varje 4:a; totalt 6km i ett 4.30 min tempo :)

Trevlig kväll!

/L

2 Comments

 • 1
  Daniel
  July 27, 2012 - 8:17 am | Permalink

  Jag är lite ny på det här med löpning och har i alla år jag försökt komma igång fått ont i benhinnorna. I år tänkte jag bli lite mer seriös eftersom jag gillar löpning (lätt att se framgång och samla statistik). Problemen med benhinnorna kom tillbaka än en gång tyvärr… Men efter lite googlande visade det sig att det förmodligen var muskulärt pga fel löpteknik och inte benhinnorna. Efter lite vila från löpningen (körde annan cardio och styrketräning istället), voltaren gel och stretching och ett försök till att byta löpteknik och springa mer på främre delen av foten så går det bättre nu.
  Får lite ont ibland om mängden blir för stor så jag klarar bara av att springa max två ggr/v. Men nu vill jag bli snabbare och det är grymt inspirerande att läsa din blogg så nu har jag börjat köra lite intervallträning och mer ska det bli. Skitkul!!!

  Lycka till på tävlingen sen ska jag passa på att säga.

  • 2
   linneatraining
   July 28, 2012 - 10:11 pm | Permalink

   Vad roligt att du kommit igång och jag önskar dig verkligen fortsatt lycka till!
   Kul också att du inspireras av min träning! :)Det hoppas jag kunna göra i fortsättningen också!
   Ha det bra!
   /L

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>