Djävulsstegen – en lightversion

Jag hoppas att ni också hade en lika underbar midsommarhelg som jag?! Det blev faktiskt en morgonjogg på midsommarafton med två i gänget; Lisa och Linn, men annars blev det bara firande, god mat, bastubad och massa häng med kompisarna.

Efter några dagar i vila och med tanke på att det bara är 5 dagar kvar till jag åker och seglar i Franska Polynesien och jag inte riktigt vet hur mycket träning det kommer att bli så var jag väldigt sugen på att verkligen ta ut mig idag. Jag bestämde för att testa ett pass som en Runday-kompis skrev om på sin blogg; El Caballo Negro. Detta minst sagt intressanta pass var jag bara tvungen att testa på. Håll i er nu:

1500 m i tävlingsfart på milen, alltså 4.30 för mig som ska klara milen på 45 minuter. Joggvila 1 minut.

1500 m i 6 sekunder snabbare tempo; 4.24. Joggvila 2 min.

1500 m i 12 sekunder snabbare tempo; 4.18. Joggvila 2 min.

1500 m i 15 sekunder snabbare tempo; 4.15.

OMG säger jag bara! Jag är ju ärlig här och kan erkänna att jag inte klarade detta idag! Jag körde alltså istället en light-version av det här passet som innebar samma sträckor, samma hastigheter men mer vila. Jag sprang 1000m+500m första varvet, 500mX3 andra varvet och 300m+200mX6 de sista två. Jag vilade 1-2 minut mellan varje 1500 meter och 30 sekunder mellan intervallerna. Jag kände dock att det viktiga med det här passet var att jag höll tempot och lyckades fullfölja hela passet med mycket energi! ;)

Det här blir ett delmål att klara det här passet helt utan fusk! Tack E för grym inspiration!

 /L

 Morgonjogg med morgonpigga tjejer

Båthamnen på Finnhamn

En lycklig midsommarfirare

3 Comments

 • 1
  June 26, 2012 - 1:07 pm | Permalink

  Vassego! Jag tackar i min tur Lennart som i sin tur tackar Runner´s world. The gift that keeps on giving…

 • 2
  Malin
  July 26, 2012 - 10:45 am | Permalink

  Hej,

  Vad menas med ett 4,5 tempo?

  • 3
   linneatraining
   July 26, 2012 - 7:00 pm | Permalink

   Hej Malin!

   Ursäkta om jag var otydlig! Vad jag menar att man springer 1km på 4,5 minuter, alltså 4 minuter och 30 sekunder. Det motsvarar en hastighet på 13,3 km/h.

   /L

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>