Tufft och åh så underbart!

Lördag och bara regn regn regn… Men vad gör det när man ändå bara vill in på gymmet och köra ett hårt intervallpass till följd av en genomkörare för kroppens alla muskelgrupper? :) Jag körde ett något modifierat intervallpass som vi körde på Runday för några veckor sen som jag tyckte var så roligt och bra!

5 minuter uppvärming på löpbandet

4 X 2 minuter i 4.30 min-tempo med 45 sekunders vila (kändes ganska lätt)

4 X 1 minuter i 4min-tempo med 30 sekunders vila

2 X 1 min i 3.30 min-tempo (det var tufft)

2 X 1 min i 3,45 min-tempo

2 X 1 min i 4 min-tempo

Även om jag själv tycker att jag sällan springer utan att det verkligen känns att jag får ta i och pressa hjärtat och konditionen så är den här typen av träning grymt effektiv och ett måste för mig eftersom jag vill känna mig någorlunda bekväm med att springa i ett 4.30 tempo när det är dags för Kistaloppet då jag ska klara 10km på 45 minuter.

Jag avslutade med 5 minuter i 5,30 tempo för att varva ner. Efter intervallerna tog jag tag i styrkan. Det var ett tag sen jag fick ta i ordentligt så även om jag rann av svett ville jag köra igenom hela kroppen och försökte därför effektivisera det hela med bra basövningar:

Marklyft 8 reps X 3, 60kg (tungt och det kommer kännas i ländryggen imorgon!)

Chins, med stöd, 10 reps X 3

Dips 3 X10

Hantelpress 12 reps X 3

Utfall med viktplatta, 12 X 3

Plankan 2 min X 3

Bensparkar liggandes på en bänk för magen 20 X 3 set

Och med det önskar jag en trevlig lördagkväll till er!

 /L

3 Comments

 • 1
  Petter
  June 16, 2012 - 10:21 pm | Permalink

  Grymt bra tränat! Gillar ditt styrketräning, tungt och enkelt, du har fattat hur man gör :) Jag siktar på att vara med på Runday på måndag, vi kanske ses då?

  /Petter

  • 2
   linneatraining
   June 17, 2012 - 12:45 am | Permalink

   Kul! Jag ska också gå på måndag, äntligen efter att ha missat flera ggr! :) Ses där! Kram L

 • 3
  July 2, 2012 - 10:02 pm | Permalink

  imponerande pass – semestern e ju typ bästa träningsperioden.

  Mot Beach20 …xx?! ;)

  /A

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>