Äntligen Runday igen!

Ikväll kände jag verkligen att jag unnade mig själv ett Runday pass efter att ha missat ett flertal de senaste veckorna. Som vanligt fick vi, säkert 80 rundayare, välja mellan 3 olika pass; jag valde ett banpass med fokus på korta snabba intervaller. Passet lät inte så jobbigt för att det var rätt kort, totalt 2,2 km + joggvila 1,6km, och jag trodde att vi skulle behöva köra flera gånger för att det skulle bli jobbigt. Men ack så fel jag hade! :) Tanken med passet var att man skulle köra på så snabbt man kunde, vilket man kunde göra med tanke på att det inte var några längre distanser. Fler intervaller behövdes inte kunde jag snabbt konstatera när passet var över. Jag försökte springa så snabbt jag kunde men kände mig samtidigt trött i benen efter mitt tuffa styrkepass i lördags som jag har grym träningsvärk ifrån ;) Som tur var hade jag en Rundaykompis hack i häl som hade koll på hastigheten och enligt hennes klocka så sprang vi i ett 4-minuters tempo ungefär, kanske något snabbare på de sista 3 tvåhundringarna och det var ju ändå ett helt ok tempo tycker jag :)

Så här såg passet ut efter att vi värmt upp och gjort några löpskoleövningar:

800 m X 1

Joggvila 400 m

400 m X 2, 200 m joggvila emellan

400 m joggvila

200 m X 3, 200 m joggvila emellan

 /L

Bilden ovan är lånad från Runday.se Jag, nummer 6 från vänster ;)

 Den här bilden har jag tagit själv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>