Maratonfeber

Gårdagens Stockholm Maraton var trots 4 grader och regn fantastiskt inspirerande för mig som löpare och jag vill återigen säga grattis till alla fantastiska tider som mina vänner och bekanta presterade! Jag känner att Maratonfebern inte har lagt sig riktigt än. Det var så otroligt kul och häftigt att se alla tappra och till synes glada löpare när de kom springandes in på Stadion och med armarna i luften passerade mållinjen :)

Vad gäller min egna träning den här helgen så blev det ett intervallpass på bandet på Sats Globen i fredags efter jobbet. Jag kände att jag ville ta ut mig så det blev något typ så här: 3km i 5-minuters tempo som uppvärmning och sen fartökningar i 2-3 minuter i 25 minuter med 1 min vila emellan. Jag var helt slut efteråt och kände hur lungorna hade fått jobba rejält. Skön känsla! ;) Efter passet åkte jag raka vägen hem till tjejkompisarna och fick tacos och rabarber/jordgubbspaj serverat. Härligt med underbara vänner som ställer upp och fixar när man själv har fokus någon helt annanstans. Tjejkväll och Let´s dance finalen fick alltså avsluta arbetsveckan.

Lördagen blev en vilodag för mig och vigdes helt åt Maraton. :)

Efter en trevlig, men sen lördagkväll fick dagen starta lugnt med en shoppingrunda och mys på stan. När jag kom hem kände jag att jag kunde gå och sova för att jag var så trött, men jag hade planerat in löpning idag och vet att jag ofta blir piggare av att gå och träna så eftersom klockan inte var mer än 19 så tog jag mig till Sats Spårvagnshallarna och körde 5km på bandet vilket tog 25 minuter. Jag värmde upp 5 minuter i ett 5.30 tempo för att sen hålla ett 5 minuters tempo. Jag testade att köra lite i mitt “mål-tempo”, alltså ett 4.30-tempo som jag måste hålla för att klara 10km på 45 minuter på Kistaloppet. Det innebär en hastighetsökning från 12km/h till 13.3km/h, vilket faktiskt känns som en stor skillnad. Idag känns 5-minters tempot som ett bekvämt tempo som jag kan hålla rätt länge så jag känner att jag måste börja pressa mig själv i 4.30 tempot för att få det till mitt bekväma tempo. …No pain no gain. ;)

Söndagskvällen avslutas med en varm kopp te i höstrusket och jag håller tummarna för att sommaren kommer tillbaka snart!

 /L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>