Förgyllande regn…

Fredagsträningen blev ett 90-minuters pass på Sats. Jag gillar fredagseftermiddagar på gymmet, speciellt när solen skiner för då är det inte så mycket folk där och trängs och man får saker och ting gjorda lite snabbare. Passet tog, trots fredag, lite längre tid än jag förväntat mig. Jag värmde upp med 10 min på crosstrainern för att sen köra styrka med fokus på ryggen. Eftersom träningens generella fokus bör ligga på cardio men jag ändå vill hinna med styrketräningen så försöker jag trycka in det innan eller efter själva konditionsdelen. Det tar bara lite extra tid och det får jag nog vänja mig vid tills jag kommer på ett bättre upplägg. Jag avslutade på Crosstrainern, 25 minuter med hög puls. Puh!

Övningarna jag gjorde för ryggen och lite mage var följande:

- Chins m stöd under knäna; (22,5kg) 10reps X 4set

-Baksida axel; 10reps X 3set

-Marklyft; började på 40kgX10 och ökade sen efter varje set; 50kgX10 och sen 60kg X 6reps X 2set

-Sittande rodd; 12reps X 1 + 10 reps X 3set

-Bensparkar på bänk 20re ps X 3set

När det var dags för lördagens pass så öste regnet ner så det tog emot lite först att ta sig ut, men tack vare grymt bra och peppande träningssällskap och eftersom jag trots allt tycker att det är ganska så mysigt att springa när det regnar, om det inte är för kallt förstås, så sprang vi till Karlbergsslott, ca 2,8km. På 400-metersbanan som finns bakom slottet sprang vi 2 supertusingar; alltså 2 X 100m-200-300-400 (100m joggvila emellan alla sträckor). Egentligen bör man väl köra 4-6 supertusingar på ett pass, men eftersom jag ville ta det lite lugnt för att känna efter hur mina ben mådde så nöjde jag mig med två omgångar. Det kändes väldigt bra och jag fick inte alls ont! :) Vi passade även på att gå bort till hinderbanan som ligger alldeles bredvid för att där kan man även köra chins och dips. Jag gjorde 6 st chins X 3set med lite stöd under fötterna, vilket är ett bra sätt om man vill bli bättre på chins och därför göra fler men inte riktigt klarar att göra så många på egen hand. Dips blev det 12 + 10 + 6 reps och innan det var dags att återvända hem gjorde vi en typ av upphopp som jag aldrig testat förut där man hoppar upp som ett upphopp och drar med sig knäna upp så långt man kan. Bra övning för att stärka benböjarna vilket i sin tur stärker löparsteget. Trots att det regnade under större delen av passet blev det ett roligt, tufft och riktigt bra pass för både kropp och själ. Regnet bidrog snarare till en ännu härligare känsla av frihet bara, med regnbåge och allt ;)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>