Solpaniken

Känner ni precis som jag lite smått panik över att solen skiner, att det äntligen är lite varmt och man måste hinna vara ute så mycket som möjligt för att det snart kan vara över? En skola i USA stängde en dag för att solen sken och vi svenskar kan nog förstå varför? Vi lever i ett land med en lång period av mörker och kyla, så det kanske inte är så konstigt att vi vallfärdar till uteserveringarna och kajkanterna längs Stockholms vatten när väl solen behagar att titta fram?

Igår fick jag återigen hoppa över Runday som hade besök av SVT Sporten för att mina benhinnor inte riktigt vill ge med sig smärtan. Spännande ska det bli att se det reportaget som skulle sändas någon gång under veckan. Duktiga tjejer de där Runday-tränarna! :) Annars är ju löpning en grym aktivitet som man kan ägna sig åt utomhus när man vill slå två flugor i en smäll. Alltså träna och njuta av solen. Jag körde istället Crosstraining på Spårvagnshallarna och tog i som bara den. Musklerna fick jobba i intensiva intervallerna med kort vila, så även hjärtat fick sin välbehövliga träning. Nu när jag inte kan springa känner jag ett stort behov att träna annan typ av konditionsträning för att inte tappa konditionen som jag ändå har lyckats bygga upp.

Idag då för att verkligen utnyttja solljuset och tanka lite D-vitamin så, förutom lunch ute i solen med kollegorna, tog jag en promenad på ca 40 minuter från jobbet i Skanstull till Sats Spårvagnshallarna för ett spinningpass på 55 minuter. Nej, jag tog inte en AW efter jobbet även om det kändes väldigt lockande att följa strömmen. Det är det här jag menar; vi kan ju inte gå runt och ha ångest för att vi går in på gymmet och tränar hårt bara för att solen skiner? En grej jag dock ska testa är att ha väder-appen öppen när jag planerar veckans träning; 20 grader och sol = powerwalk på Djurgården eller en AW med kompisarna. 15 grader och regn = tung intervallträning på gymmet ;) Har man träning på schemat när det regnar så kommer man nästa bli lite glad när alla andra tycker att vädergudarna vill oss illa. Fiffigt va?! :)

/L

20130507-205310.jpg Körsbärsträden blommar i Kungsträdgården och jag tycker att det är så fint :)

2 Comments

 • 1
  May 7, 2013 - 8:58 pm | Permalink

  Ja, visst blir man glad nu när våren äntligen är här! Vi saknar dig på Runday! Se till att bli bra i benhinnorna nu!

  • 2
   linneatraining
   May 8, 2013 - 8:28 am | Permalink

   Jag saknar er också Charlotte. Varje måndag!
   Hoppas att vara tillbaka snart!
   KRAMAR /L

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>