Bye Bye vinter

Tråkvädret idag går mig faktiskt obemärkt förbi. Jag har haft en lång skön morgonstund med god frukost och nyhetsmorgon, kört ett grymt pass på gymmet och avnjutit en god lunch i trevligt sällskap. Nu ska jag strax iväg på middag hos en kompis, men tänkte svänga in här och berätta om mitt mastodontpass idag, eller egentligen var det inte så farligt, bara att det tog lite längre tid; 2 timmar var jag och mitt sällskap på Sats idag ;)

Vi började med Marklyft, 5 set. Grym basövning som tränar större delen av kroppen och som aktiverar de flesta muskelgrupper. Med rätt teknik kan man lyfta rätt tungt och det börjar redan kännas av kan jag säga.

Vi körde sen Axlar; axelpressar med stång som inte bara känns i axlarna dagen efter utan också i ryggen och triceps. För att kompensera all träning för bröst (bänk, armhävningar) och inte minst skrivbordsläget vi har 40 timmar i veckan så körde vi sen 3 set för baksida axlar. Rygg och baksida axlar är väsentligt att köra om man inte vill ha en framåtroterande hållning.

Benpressar blev vår fjärde övning och här körde vi tungt för att stärka våra löparben. Jag tror det är bra att vara stark för att orka springa snabbt. Och långt. :)

Avslutningsvis, och för att öka pulsen innan det var dags för stretch så körde vi en egenkomponerad WOD. 10 min amrap (as many rounds as possible) av: 5 chins/pullups, 10 armhävningar (självklart på tårna ;)), 15 squats (benböjar) och 20 situps. Vi hann 5 varv sen var vi helt klart nöjda för dagen.

Hoppas ni njuter av er lördag och att ni får en trevlig kväll!

/L

20130413-182050.jpg Älskar tulpaner. Vårkänslor. Imorgon kommer den :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>