Confession

Januari börjar tära på energinivån och jag har fått hem en produkt från Natural Dailies som ska ge energi med hjälp av naturliga örter. Jag känner att jag vill testa och se om det blir någon skillnad :)

Min trötthet just idag kanske jag inte helt kan beskylla årstiden för utan beror nog på att jag varit sjuk i veckan och inte har tränar ordentligt sen i måndags, vilket i sig ger en träningsnarkoman som jag någon slags förmildrad typ av småångest. Plus… att jag fuskat med mitt “godislöfte” :(

Jag har absolut inte ätit godis, för det har jag kommit på är det absolut lättaste att undvika; man köper inget helt enkelt. Jag har heller inte ätit något på “fikat” på jobbet, utan ersatt bullen mot en apelsin och det har jag inte haft några som helst problem med. Tvärtom, det har känts skönt att slippa äta massa socker bara för att. Utan det svåraste med det här löftet är de två gångerna där någon som jag tycker väldigt mycket om, typ farmor, har ansträngt sig och lagt ner tid på att baka, laga och förbereda för att JAG ska komma och avnjuta detta. Här har jag bara inte kunnat tacka nej, känt mig otacksam helt enkelt och därför gjort så kallade undantag och faktiskt ätit, eller snarare smakat då jag har hållit nere mängden. Hade det inte varit för det brutna löftet så hade jag känt mig nöjd och stolt med att inte ha överätit massor av sötsaker, men nu känner jag mig rätt kass för att jag faktiskt har brutit mitt löfte. Och andra sidan gör jag det här, drar ner på sockret, för min egen skull och löftet har trots undantagen fått mig att tänka en vända till innan jag fyller tallriken full av paj eller annat, samt fått mig att låta bli när jag annars lätt skulle ta en bit mörk choklad efter lunchen tillsammans med kaffet. Det är nämligen den “last” som jag insett att jag har arbetat bort under dessa två veckor.

Jag ger inte upp, och vill inte vara för hård mot mig själv, men jag erkänner mina brister. Det här med nolltolerans är inte min grej. Inga mängder, inte varje dag, men jag vill inte ha ett förbud.
/L

20130120-123740.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>