Tabata

Efter en helg med energipåfyllning; mycket kvalitetstid med vänner och familjen samt massvis med god mat och lussekatter så kändes det väldigt kul att bli överraskad med ett Crosstrainingpass av typen Tabata. För er som inte riktigt vet vad Tabata är så är det en typ av intensiv cirkelträning med intervaller av styrkeövningar eller/och konditionsövningar.

Kvällens pass såg ut så här: Jobba 20 sekunder, vila 10. Repetera samma övning 8 vändor sen byt till nästa övning.
-Enbenta rumplyft för baksida lår
-Armhävningar
-Utfall med hopp vid byte av ben
-Pullups
-Djupa benböj med hopp
-Magövning då en stång man håller i ska nudda fötterna i högst läget.

Jag har ju kört mycket CrossFit-inspirerade pass och lite WOD’s själv och så, men att repetera samma övning i 20 sekunder X 8 med en så kort vila att man knappt hann märka av den kändes kan jag lova! De första två benböjen och utfallen med hopp var ju lätta, men benen skakade nästa när jag klev ut från passet. Men jag gillar ju när man får ta i. Nämnde jag att vi avslutade passet med 4 minuter Burpees ;)

Jag gillar att ha ett roligt pass att se fram emot på måndagarna som ger en rivstart på nya veckan oavsett om man har haft en lugn eller fartfylld helg. Gänget på passet som är så himla härliga är ju självklart en bidragande faktor, så jag längtar redan till nästa måndag! ;)

Hoppas ni får en bra vecka!
God natt!
/L

20121203-213704.jpgPå bilden: jag och förstfödde Lillebrorn (det finns en till) på julmarknaden i Mariefred. Och mormor och morfars hus som för mig alltid varit en plats för avkoppling och mycket kärlek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>