Ingen träning, inga carbs

Efter tre veckor med en förkylning som aldrig verkar vilja ge med sig så får man ju lätt panik över att tappa kontrollen över ens eget välmående. När jag i vanliga fall känner mig trött eller lite låg så löser jag det med att gå till gymmet och köra järnet. När näsan rinner och halsen kliar en till vansinne är det inte längre ett alternativ.

Fokus flyttas då till något annat som man själv kan ha kontroll över. Något annat än träning som har minst lika stor, om inte större påverkan på hur man mår och känner sig. Nämligen maten man stoppar i sig :)

Jag tycker att man ska försöka få i sig av alla näringsämnen (protein, fett och kolhydrater) när man tränar men självklart hålla nere på vitt socker och snabba kolhydrater. När man tränar kan man unna sig lite extra och kroppen behöver, enligt min mening en del kolhydrater för att orka prestera. När man inte tränar, som jag inte gör för tillfället, så kan man försöka att undvika kolhydraterna. Jag mår bättre av att undvika mat som gör att jag känner mig uppsvälld och överäten och väljer därför bort kolhydraterna; pasta, bröd och minskar även på intaget av frukt. Istället äter jag fisk, kyckling, kött, ägg, fet yoghurt, keso, ost och nötter. Och till detta massor av grönsaker.

Nedan har vi parmesanköttbullar och rostade grönsaker. Till det en fetaoströra gjord på turkisk yoghurt. Smaklig spis!

/L

20140121-104912.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>