21-15-9

Jag har lagt om kosten lite de senaste typ 10 dagarna; slutat med havregrynsgröt till frukost och äter istället turkisk yoghurt med frön och bär i och ett ägg. Jag står mig så mycket bättre på det. När det är dags för lunch vid 11.30 är jag inte alls lika hungrig. Eftersom jag tränar intervaller och tror på en allsidig kost så har jag dock försökt få i mig någon typ av kolhydratkälla vid lunchen, typ cous cous eller quinoa, till min kyckling, tonfisk, ägg eller vad det nu må vara jag har för proteinkälla till min måltid. Till mellanmål har jag slutat äta yoghurt och keso med musli/frön utan äter istället lite nötter, ett ägg och om jag ska träna kanske en banan eller ett äpple. Efter träningen blir det numera alltid en proteinshake. Tar jag det direkt efter träningen så blir det mindre bråttom med att få i sig middagen och jag äter heller inte lika mycket. Känns som jag hittat rätt i kostdjungeln :) Jag vilade visserligen igår, men dagens pass utfördes galant med snabb återhämtning utan kolhydratsbulkning innan.

Jag och mitt träningssällskap körde efter 10 minuter på löpbandet som uppvärmning en variant av FRAN som är en CrossFit Benchmark WOD. Man gör 21 pullups, 21 thrusters, 15 pullups, 15 thrusters och sen 9 av de båda (vi gjorde istället för thrusters Burpees för att stängerna som behövs för den övningen var upptagna). Detta ska man alltså göra så snabbt som möjligt, ingen vila. Orkar man inte göra 21 pullups på raken, det gör inte jag, måste man ju såklart stanna upp och vila en stund, men man klockar sig själv och tävlar mot sig själv, och nästa gång kanske man orkar göra det lite snabbare, vilar lite mindre och därför får en bättre tid.

Jag ville visa mitt sällskap min favorit, ni vet 10-9-8-7… ner till 1 av burpees och situps, så efter vi gjort 21-15-9 av pullups och burpees så gjorde vi den. Den övningen är ju bara sååå himla bra! Har du inte träningsvärk imorgon J blir jag besviken! ;)

CrossFit-inspirerad träning över lag är ju bara så bra för att den är så intensiv och man bli klar snabbt om man nu vill effektivisera sin träning; man kör explosivt på kort tid och gör man övningarna rätt så kan man ju även köra rätt tungt. Lite som två flugor i en:)

/L

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>