Tröskelträning

God morgon!
Spinning är som jag sagt tidigare den absolut jobbigaste träningsformen jag vet, den som får mig att svettas allra mest och verkligen får mig att pressa mig själv. Tröskelträning är den typen av träning då man håller sig på en puls där man tränar kondition mest effektivt; man kan inte prata och det är så jobbigt som det bara kan bli utan att för delen komma upp i maxpuls och sen inte orka mer. Man kämpar verkligen och får därmed bättre resultat. Tröskelpulsen är en puls som varierar beroende på vad man har för maxpuls och som blir högre ju mer vältränad man är.

Igår kväll var jag på ett cykel-pass på Sats Stadshagen där vi skulle ta reda på var vår tröskelpuls låg för att även i löpning och annan träning ha koll på var vi bör ligga om vi vill få ut så mycket som möjligt av träningen. Efter en uppvärmning för att komma upp i puls satte vi igång. Vi skulle alltså på 10 minuter öka motståndet 10 gånger och efter ca 6-7 gånger, när det var riktigt jobbigt, skulle vi hålla koll på om pulsen var konstant när man ökade motståndet. Var den det så hade man hittat sin tröskelpuls. Jag tror jag hamnade rätt efter som det var riktigt jobbigt, men sånt beror ju också på dagsformen och min var inte riktigt på topp. Oavsett om jag lyckades hitta min riktiga tröskelpuls eller inte så fick jag iaf ett rejält konditionsträningspass på nästan en timme, eftersom vi körde intervaller i 20 minuter efter testet, och troligtvis massor av träningsvärk i rumpan imorgon.
/L

20121025-223947.jpg Ugnsbakad lax och blomkålsmos med bladspenat blev jag bjuden på till middag igår av mina fina vän Marie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>